Her şey olabildiğince basit olmalı, ancak daha basit olmamalıdır. A. Einstein
Cyberduck FTP Programı Kullanımı

Cyberduck FTP Programı Kullanımı

FTP programlarından biri de Cyberduck isimli ücretsiz (ya da isteğe bağlı ödemeli) bir yazılımdır. Bu proğram yardımıyla bilgisayarınızla hosting alanınız arasında FTP ile dosya transferi yapabilirsiniz. Kullanımı oldukça basit, arayüzü oldukça şıktır. Hem PC hemde Mac versiyonu olmakla birlikte özellikle Mac kullanıcıları bu programı tercih etmektedirler. Programı https://cyberduck.io adresinden ücretsiz indirip bilgisayarınıza kurun.

Cyberduck nasıl kullanılır?

Cyberduck dosya transferi (FTP) programını çalıştırdıktan sonra yukarıdakine benzer bir ekran görüntüsü ile karşılaşırsınız. no 1- hosting veya sunucu alanınızı buradan ekleyebilirsiniz. tıkladığınızda küçük bir pencere açılır. burada
  • 6- herhangi bir isim. alan adınız, domain name isminiz olabilir. (en üstten FTP protokolünü seçmelisiniz)
  • 7- Sunucu adresinizi yazmalısınız. örneğin: alanadiniz.com veya www.alanadiniz.com bunun yerine sunucuun IP numarası da olabilir. Bilmiyorsanız hosting sağlayıcınızdan FTP bilgilerinizi talep edebilirsiniz.
  • 8- FTP kullanıcı adınızı yazın ve daha sonra bu pencereyi kapatın.
no 4- FTP bilgilerini girdiğiniz alan adları adları burada listelenecektir. no 5- Geçmiş bağlantılarınızı listeler. Hızlı bağlanmak için uygundur. En son bağlandığınız FTP ismi en üstte listelenir. no 2- Hızlı FTP ekleme. buraya girdiğiniz sunucu adı, ftp kullanıcı adı ve şifre ile hızlıca bağlanırsınız. 5 numaralı geçmiş listesinde görüntülenir ancak favorilere kaydedilmez. FTP bağlantınızı gerçekleştirdikten sonra masaüstünden sunucunuza, sunucudan bilgisayarınıza sürükle-bırak yöntemiyle dosya alışverişinde bulunabilirsiniz. daha fazla yardım için Cyberduck sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *